dissabte, 8 d’agost del 2009

El mur, Ignasi Blanch i les platges



* Foto dedicada a la Sil*

La preciosa Sílvia em recomana passar de nou per l'East Side Gallery i veure la il·lustració que, durant aquests dies, Ignasi Blanch ha tornat a refrescar sobre el mur. Hi anem quan tornem de fer mercat de dissabte (aquest cop a la Boxhagener Platz de Friedrichshain) i ens trobem que n'han refrescat unes quantes d'il·lustracions, i que moltes estan encara protegides per unes reixes. La imatge d'Ignasi Blanch, al principi del mur si veniu des d'Alexander Platz, a més de reixes hi té encara la bastida. Impressiona veure les parets del mur tan fresques. Impressiona veure l'obra d'un il·lustrador amb tant de talent. M'impressiona veure la gent mirant fascinada aquestes parets que obren i tanquen la història d'aquesta ciutat. Quan estàs davant del mur sents alguna cosa com quan estàs davant d'algú que l'ha fet molt grossa. És aquest, penses. I te'l mires amb una barreja de fascinació i respecte. Ara les parets acabades de repintar d'aquest mur s'obren de tant en tant i et transporten a una de les vàries platges artificials que han construït a la ciutat. En un dia de sol i calor estan bé. Semblen de veritat, amb les seves tumbones i xiringuitos davant del riu. El riu que tanta gent intentava creuar a la desesperada, el riu que per molts va ser l'altra banda. Això és el que no puc evitar deixar de pensar sempre que visito la zona i m'apalanco fins i tot en una d'aquestes tumbones. No sé si m'acaba d'agradar massa anar a aquestes platges. Sobretot perquè jo a la platja hi vaig sovint a no pensar, i aquestes això no m'ho permeten gaire.

Més informació sobre Ignasi Blanch

Si voleu saber més coses d'aquest reconegut il·lustrador podeu visitar la seva web o mirar el conte El conill color de núvol que vaig descobrir a l'interessant blog tens un racó dalt del món, us el recomano MOLT!

4 comentaris:

  1. L'Ignasi és un del snostre smillors il.lustradors, amb un estil molt personal i característic.
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Nineta, no se que ha passat que intento publicar un comentari i no hi ha manera!!! A veure si ara tinc més sort ;)
    Tu si que ets preciosa!!!
    Veure l'il.lustració de l'Ignasi vorejada per les reixes li donen un sentit completament oposat... Parlem d'amor? Només un petit detall pot canviar-ho tot. Una reixa, un interrogant...
    Aix, l'amor!! ;))
    Comparteixo sensació, Evita. Berlin és una ciutat per no parar de pensar. Però és increible!! Disfruteu-la molt i molt!!
    Gràcies per aquest bonic regal, nina.
    Kuss

    ResponElimina
  3. Salutacions des de Berlin i moltes gracies!
    Ignasi Blanch
    (Escric des de Riga i a l,ordinador no hi trobo els accents!)

    ResponElimina
  4. Vaja!! :) Això sí que ha estat un gran honor! :) SALUTACIONS BERLINESES, UNA ABRAÇADA I TOTA LA MEVA ADMIRACIÓ :)

    ResponElimina