dilluns, 25 de juliol del 2011

De Barcelona a Boxi

Si al buscador del blog (que deveu estar veient abaix de la pantalla a la dreta) hi entreu la paraula "Boxhagener" veureu que us surten unes quantes entrades. És un dels llocs que no em cansaré mai de revisitar i una de les zones de Berlín que més m'apassiona. Si voleu podeu donar una ullada a les entrades anteriors i si aneu resseguint el mapa amb el dit, us fareu una idea de ruta que llavors podeu tunejar i adaptar al vostre aire. Insisteixo: no us limiteu a seguir les guies. És més, apunteu un lloc de referència que us recomanin i a partir d'allà perdeu-vos i descobriu la vostra versió.

La plaça Boxhagener Platz és centre neuràlgic del districte Friedrichshain (F-hain, veureu a vegades) i té la barreja més salvatge que he vist mai, ja ho havia dit, no? Punkarres passats de voltes i famílies de sitcom europea, mercat de les puces i mercat de pagesos i parc infantil, bars de tots els tipus imaginables, etc. Jugant al parc una mare em va demanar d'on erem i (per fer-m'ho fàcil) vaig dir que de Barcelona. La seva resposta: "Vaja! Heu fet doncs un llarg camí fins a la Boxi!"em va semblar de guió ensucrat molt dolent :) però em va fer molt riure. O sigui que a la Boxhagener li diuen Boxi...

Atenció al cartell de quan entres al parc infantil: xeringues no, gràcies!


Vaig quedar amb una amiga i vam descobrir el Burger Amt, amb uns plats d'hamburguesa i patates espectaculars i molt bon servei. Però d'això en parlaré un altre dia.

Avui us volia destacar el cafè-kiosc que hi ha en una cantonada just al bell mig de la plaça, on hi ha l'esplanada plena de punkies i uns gronxadors. Es diu KARUNA CAFÉ-PAVILLON.



Té una terrasseta que dóna unes vistes de platea sobre la plaça, el servei és molt amable i, atenció, tenen PREUS ECONÒMICS :-) El "cucurutxu" (generós) de xocolata val 0,50 cèntims! El cafè amb llet doble (Latte Machiatto) 2 euros (a Berlín, si una cosa és cara, són els cafès i tallats). També us donaran aigua de l'aixeta gratis (i ben bona que és, en parlava fa dos anys aquí) i us deixaran dur els gots a l'esplanada si els convenceu que no els trencareu ;-)

Ha estat un dels tresors que estic descobrint aquest any en llocs que ja hi havia estat molt però que no havia acabat de veure. Això ens passa a moltxs i en més coses que no pas només quan retornem als mateixos llocs per vacances. Mireu bé al vostre voltant i preneu atenció, descobrireu nous móns allà on ja ho creieu tenir tot vist.


UNA RECOMANACIÓ

La web d'on he tret la foto és molt recomanable! Si entreu aquí trobareu tota la informació històrica d'aquesta plaça i una ressenya dels mateixos llocs que jo us recomanaria o que ja he recomanat. Un bon resum que m'estalvia a mi la feina! :-)

INSISTEIXO

Aprofiteu que esteu a la Boxi ;-D!!! per recórrer el carrer Simon-Dach Strasse  de dalt a baix. La cruïlla on hi ha el mític cine alternatiu KINO INTIMES (amb cafè i bon lloc per fer el brunch del diumenge) és màgica.



Famílies

Voltar per aquesta plaça, apalancar-vos al Karuna, deixar córrer als vostres fills i filles pel parc infantil i pels sortidors, i entrar als cafès familiars Amitola i Knilchbar us faran creure que heu ensopegat amb el paradís i que tenir canalla és cosa de bufar i fer ampolles ;-)!!