dissabte, 25 de juliol del 2009

Indigestió de Latte Macchiato i no-em-tornis-a-trucar-mai-més

Em sembla que ara no sorprendré a ningú que em conegui, si dic que una de les meves passions (per no passar-me i dir-ne vocació vital), és anar de bars. Així mateix. Però de bars de dia, que consti. De cafès, en definitiva. Per tant estic d'enhorabona: 7 dies de soltera sense fill a Berlín em permeten entrar i apalancar-me a tants cafès com em doni la gana, o com el meu estòmac aguanti, tal i com he descobert avui.
Es veu que es pot agafar indigestió de cafès amb llet, de lattes macchiatos, en la versió italo-alemanya-berlinesa.
Avui he tornat a casa amb bici i amb la nova sensació de dur una "taja" de llet, cafè, espuma cremosa i sucre. Sí, jo també he estat a punt de vomitar. I això que sento passió pels litros de cafè amb llet. Però les passions profundes acaben passant factura. Aviam si a final d'estiu acabaré ingressada a cafès amb llet anònims. Però és que els bars em tenen abduïda, i més tots aquests de Berlín que tenen uns noms que és per aplaudir-los una estona llarga:

AN EINEM SONNTAG IM AUGUST
EN UN DIUMENGE D'AGOST


Tenen un buffet per esmorzar-dinar (BRUNCH) de 2,95 euros!! Has de pagar a part la beguda, cosa que t'acabarà pujant a 6, però és pràcticament el més econòmic de la ciutat i el bar és preciós de veritat, amb sofàs enormes i en ple Kastanien Allee, un carrer imprescindible estil carrer Avinyó a Barna. Heu de baixar a la parada Eberswalder Strasse (Metro U2, la mateixa que pel lloguer de bicis) i ja hi sereu, és el primer carrer del Kastanien a mà esquerra. Aquí ha començat la meva indigestió :-)

MÄDCHEN OHNE ABITUR
NOIA SENSE EL GRADUAT

Hi passo sovint per davant en bici i de veritat que tinc pendent anar-hi. Fan càterings per produccions de cines i té una estètica que et fa obrir els ulls. El nom es deu a una actriu de no sé quin any que va penjar els estudis. Que bé m'explico :-) Si hi vaig ja us en faré 5 cèntims. La trobareu a Kreuzberg, pel mig de la Fichter Strasse (és un carrer molt curt).


LASS UNS FREUNDE BLEIBEN
PERÒ PODEM SEGUIR SENT AMICS

A aquests els faig la ola i els dec una visita. Aquest nom el trobo espectacular, i l'emprenyada de qui devia ser el receptor de la frase i que va acabar posant el nom al bar, també. Només dir-vos que la pàgina web del bar té un segon nom que ens acaba d'explicar aquesta història de desamor i que es diu http://www.ruf-mich-nie-wieder-an.de/, és a dir: www.no-em-tornis-a-trucar-mai-més.de. SIN COMENTARIOS. :-) Si entreu al link hi trobareu l'adreça, tot i que ja us explicaré més endavant com anar-hi.

PAPA NÔ
PAPA NOOOOOOOOOOOOO

Tot i que el barret sobre la O segur que li dona un altre sentit, quan he vist aquest nom no he pogut deixar de somriure. M'ha recordat a en Lluc, el meu preciós fill a qui fa 4 dies que no veig i que ja enyoro molt. Dedico doncs aquesta troballa de nom exòtic al meu nen, i a tots aquells que teniu fills i que en més d'una ocasió els heu de sentir dient Papa/Mama nooooooooooooo ;-)



... el trobareu just davant del Bateau Ivre

A Berlín cal llogar bici i cal llogar-la AQUÍ


Després de preguntar i buscar i rumiar i donar-hi voltes i mirar a internet i un llarg etcètera, he trobat finalment el millor servei de lloguer de bicis de la ciutat!! Buscava una bici amb cadireta transportanens per tot un mes, i la majoria de llocs me l'oferien per 200 euros més 50 de fiança. Alguns dels llocs eren, a més, una mica bordes. Fins que he ensopegat amb LILA BIKE. Me la lloguen per la meitat!! Amb cadireta i per només 20 euros de fiança. Me n'acabo d'estalviar 130. A més el tio que ho porta és encantador, un artesà de les bicis amb les mans negres de remenar-les i un taller caòtic i encantador. Fantàstic!! En el preu hi entra el servei de manteniment i qualsevol reparació, està obert 7 dies a la setmana durant pràcticament tot el dia i si feu consultes per mail el "jefe" us contestarà ràpidament. Si veniu a Berlín és obligat llogar bici. I si la llogueu, ho heu de fer aquí :-)

COM ARRIBAR-HI FÀCILMENT
Barri Prenzlauer Berg
Baixeu a l'estació de metro Eberswalder Strasse, línia U2 (vermella)
Sortint a l'esquerra us queda el Schönhauser Allee, un carrer molt ample
Feu quatre passes i aviat hi sereu (número 41)
Si us perdeu, truqueu-me ;-)