dimecres, 11 d’agost del 2010

Qui a besoin de... Berlin?

dedicat a en Dani i la Fina

O una promenade per Berlín, que en podríem dir. He trobat una guia que passeja! És en francès, com el seu nom indica: Qui a besoin de... Berlin? Un guide pas comme les autres, i la podeu comprar per Internet si seguiu l'enllaç.  L'idioma (en el cas que us sigui desconegut) no us n'hauria d'allunyar; el meu nivell "francés 2n de BUP" m'ha servit sobradament per llegir-me-la tota i somriure amb nostàlgia a cada pàgina, i això que encara no he marxat.


la guia indispensable de Franck Sabattier

Més que una guia és un quadern personal de viatge. Un noi, en Franck, rep la invitació de la seva amiga Kat per visitar la seva ciutat, Berlín. De petita, la Kat vivia a Berlín Est. Ara viu a Kreuzberg i per això en Franck decideix llogar un apartament al mateix barri. Kreuzberg ocuparà, doncs, una part important dels seus recorreguts habituals. També es passejaran per Prenzlauer Berg, Friedrichshain, Mitte i la població veïna de Potsdam (interessantíssima la ruta que proposen!). El disseny, la idea i consells són excel·lents. Seguir les rutes de la guia et garanteix VIURE BERLIN i llegir-la t'hi transporta. Si t'agrada aquest blog, t'agradarà la guia; i si el meu blog no t'agrada, la guia et compensarà. Jo m'hi he sentit molt identificada i m'ha fet feliç veure una gran part dels meus racons recollits entre les seves pàgines. Ideal per qui ja s'hagi llegit la guia tradicional i li vulgui donar la volta o per qui vulgui entrar a la ciutat per la seva vida quotidiana i no turística. L'he trobat a Les jolies choses, una botiga parisenca de bolsos i accessoris que es converteix en una gal·leria d'art a la rerecambra. Es troba en un cul de sac preciós i ple d'encants en pocs metres quadrats: La Kleine Hamburger Strasse del barri de Mitte, just en un trencant de l'Auguststrasse perfecte també per anar-hi amb nens. Aprofito per unes recomanacions.


la boutique amb la gelateria al fons

Cul-de-sac Kleine Hamburger Strasse


1. Gelateria Eismanufaktur KG . La culpable, juntament amb en Cult, del meu descobriment. Certament, els seus gelats casolans són dels millors que he menjat mai (juntament amb la gelateria al capdemunt a la dreta del carrer Oderbergerstrasse)! Si hi aneu amb nens, els fareu molt feliços.








2. Strandbad Mitte. Un bar-restaurant al racó més encantador d'aquest petit carrer.


3. Entrada exclusiva per passejants amb nens. Just davant la gelateria i la boutique francesa hi ha un agradable parc infantil amb sorra de platja on descansar una estona.

4. Clärchens Ballhaus , una sala de ball-retaurant-terrassa d'estiu mítica on ja s'hi sentia el swing als anys 20. La pel·lícula Los rebeldes del swing està inspirada en aquesta sala, ja que en l'època de Hitler, quan el swing estava prohibit, tothom canviava sobtadament de ball i música en entrar els policies del règim. Val la pena entrar per veure la sala i per menjar pizza. (Nota: Això de la pizza ho sé per la meva nova i emocionant guia francesa; la resta perquè el meu company hi ha entrat i ha sentit l'explicació d'una guia en castellà, jo era jugant al parc infantil del punt anterior...).


Clärchens Ballhaus