dimecres, 5 d’agost del 2009

Molinari & Ko


Aquest és el nom que ahir ens va sorprendre. Tornàvem d'un dia de bici i caminades pel Zoo de Berlín i a mitja ruta vam veure aquesta terrassa de cuina italiana, cambrers més que amables, situació idílica, interiors amb personalitat i preus raonables (2 pizzes macro, 3 birres, 1 aigua, 1 capuccino per 25 euros). Està situada en una tranquil·la cantonada entre els carrers Riemannstrasse i Solmstrasse, just darrere de la famosa i transitada Bergmanstrasse. Si hi aneu amb nens podran jugar i córrer sense patir. Si hi aneu sense nens podreu sopar en armonia com si estiguessiu sols. Té la màgia dels llocs que estan a pocs metres del gran festival i que per tant tenen l'avantatge que no et claven per ser en mig de la gran avinguda però que la tenen allà mateix perquè hi vagis a donar un vol. Passegeu per Bergmanstrasse, no us l'oblideu; però en acabar desapareixeu per un costat i acabeu el dia al Molinari, serà un final perfecte.

SI DEMANEU AIGUA

Penseu que sempre és amb gas a no ser que especifiqueu el contrari. Aigua mineral o Mineralwasser també és sinònim d'aigua amb gas. Per assegurar el tiro demaneu "Stilles Wasser". Pot ser que us demanin si la voleu de l'aixeta, podeu dir que sí tranquil·lament i segurament no la cobren, en diuen Leitungswasser (si ho recordeu per separat és més fàcil: LEITUNG i WASSER. L'aigua de Berlín es pot beure, per sort!, ja que l'embotellada val el seu pes en or.


TRES LLOCS QUE VALEN LA PENA A LA BERGMANSTRASSE

Botiga surfera ÉtÉ



Els dos nois que despatxen són estupendus i molt amables

bagAge ultimative bags



Al número 13, a prop de la surfera. És la botiga de bolsos per excel·lència, amb dissenys alemanys i produccions com la sèrie de bolsos fets amb teles de vaixells i demés transports marins. Motxilles ORTLIEB com la de la foto. Si voleu tenir un bon bolso o bossa i els voleu diferents i personals, us agradarà.

Per jalar! Visca el Knofi!



I per gaudir de tots els sentits. Podeu comprar-hi productes delicatessen, emportar-vos el menjar o menjar-vos-el allà mateix en unes taules al carrer principal. Menjars del món amb protagonisme turc. Els matrimoni que despatxa és molt agradable.


PER ARRODONIR LA RUTA

Aprofiteu la visita a la Bergmanstrasse (jo hi aniria a la tarda) per seguir caminant i visitar el Viktoria Park, amb recomenables vistes sobre est Berlín.

Si en canvi decidiu caminar en direcció contraria, el carrer es va amagant sobre l'empedrat que transcorre sota els arbres i us regala una nova atmòsfera de Berlín d'aquelles que fa estiu. Si seguiu més enllà passareu per un cementiri de pel·lícula (de fet l'altre dia en rodaven una!) i acabareu espetegant a una església des de la qual podeu arribar a la Grimmstrasse en 5 minuts.