divendres, 24 de juliol del 2009

Volapük Antiquariat - Ici et là


M'he escapat mentre la Maria feia la migdiada (avui hem fet intensiu de posar-nos al dia) i he ensopegat amb aquest antiquari de llibres absolutament fabulós i especial. A Berlín, on (com més tard em deia rient la Maria) cap negoci pot ser una sola cosa i on tot és almenys dos coses, et trobes sovint amb aquestes combinacions: el Volapük és un antiquari enmig d'una botigueta cafè de productes francesos (una premonició de com acabaria el meu dia, llegiu l'entrada següent). Hi havia una selecció de llibres antics de teatre força espectacular, i el lloc convidava a quedar-s'hi a viure. Si mai sou per Berlín i us apassionen els llibres no us el perdeu. El trobareu a Prenzlauer Berg, una zona rotllo el Born de Barcelona, moderna, pijeta i a petar de parelles joves amb nens; amb botigues i racons espectaculars però que em recorda massa als decorats perfectes de Mujeres Desesperadas. Per sort al pis del Maybachufer no tenim tele.

AQUÍ EL TROBAREU
Hufelandstrasse 35 (al costat de casa la Maria)
Agafeu els tranvies M4 (a Alexanderplatz) i M10 o el Bus 200

Die Weltküche i el GraefeKIEZ


Els barris de Berlín, com Kreuzberg, es subdivideixen en parts que en alemany anomenen KIEZ. Alguns kiez són coneguts per l'ambientillo, botigues, bars i demés que els fan atractius. El Graeferkiez és un d'ells i s'anomena així pel nom del carrer que el representa, la Graeferstrasse. Aquí és on he decidit caminar avui després de passar un fantàstic dia amb la Maria; tenia gana, he decidit fer vaga de cuina i per tant he pensat que em regalava un sopar a la llum de les espelmes amb mi mateixa. I he trobat DIE WELTKÜCHE, un local amb un interior per no perdre's (atenció a les làmpares fetes amb estris de cuina! les podeu veure al link o si no intentaré fotografiar-les un dia amb més llum) i una terrasseta al carrer que em semblava estar en una pel·lícula francesa. Uns cambrers encantadors i una carta internacional (el nom del bar significa alguna cosa com "la cuina del món") on destaquen l'orxata com a beguda exòtica. Quan jo he demanat una BECKS LEMON i he fet la conya al cambrer sobre l'exotisme de l'orxata, ell me l'ha tornat dient que la Becks sí que era d'allò més exòtic (és la cervesa alemanya més comercial que hi ha). He passat una molt bona estona, m'he cruspit un pebrot farcit d'arròs amb amanida, pa i flam de postres, tot per 7 euros. Els primers moments d'un sopar amb la més estricta intimitat amb mi mateixa m'han causat la seva impressió i he estat temptada de fer-me amiga de la taula del costat per evitar-me i per demostrar-me que sí, que sóc la mateixa de sempre, super sociable i alegre oh yeah. Però la Virginia, que últimament llegeix molt Riso, m'ha dit que no cal, que si em quedava una estona allà quieta veuria com m'acabava agradant. I que quan m'aixequés caminaria més lleugera. De cop s'ha posat a diluviar i he decidit tornar a casa amb la calma sota la pluja. Ja ho deia jo, un vespre de pel·lícula francesa. Davant meu, he vist com s'allunyava la taula del costat també amb la calma sota la pluja. Pel·lícula francesa amb final feliç: sóc al pis de la Maybachufer i miro per internet on esmorzaré demà i on puc anar a llogar una bici.

CAL SABER
Aquest local no només és un restaurant bar sinó que també treballa amb associacions per promoure la interculturalitat a través de la cuina. Programen jornades on es troba gent del món per cantar, ballar, cuinar i menjar. També fan una tasca important en recolzament als malalts de SIDA.

ALOHA, AFRI-COLA i BECKS LEMON

Porto tres dies a Berlín i cadascun d'aquests dies m'ha acompanyat una nova beguda. Ahir ja us comentava que vaig descobrir l'Aloha de mango i llima, i avui he optat per una Becks Lemon al Die Weltküche, un bareto on he sopat per 7 euros la mar de bar. El veureu en detall a l'entrada dedicada en exclusiva. Us presento doncs...

l'ALOHA



l'AFRI-COLA




i la BECKS LEMON (i sí, encara que no ho sembli, sóc a Berlín!jajjaja)

Breakers a Alexander Platz (ALEX)

Aquesta tarda, mentre venia de Prenzlauer Berg i anava cap a Kreuzberg (X-Berg pels locals), he fet parada a la famosa Alexander Platz (coneguda també pels locals com ALEX). Allà m'he trobat amb uns breakers molt divertits i boníssims. M'han recordat en Buba i els nostres Brutal Breakers, per això els ho dedico a ells molt especialment (Buba: per tu i els teus gamberros!)


PER VEURE VÍDEO CLIQUEU AQUÍ


BREAKERS AUF ALEX PLATZ: DAS WAR ECHT KLASSE! ;-)!! Danke fürs show!