diumenge, 8 d’agost del 2010

Love is in the park



Ruta "Un diumenge perillosament perfecte"
Sortida i arribada sense moure-se'n gaire: **Oderbergerstrasse**




Avui a Berlín també era diumenge :) I els diumenges a Berlín hi ha Mauerpark, el mercat obligatori que us comentava a l'entrada d'ahir. Us parlaré d'aquest parc, sí, però us en parlaré a partir d'una proposta de ruta que pot fer que el vostre diumenge s'acosti perillosament a l'idea d'un diumenge perfecte (dic això de perillós perquè a mi les coses perfectes em fan com por, però per res més).

Podeu fer aquesta ruta amb nens o sense. Us marco en vermell la variant "diumenge perfecte amb nens".





1. Esmorzar al Kauf dich glücklich ("Sigues feliç comprant", ja us vaig avisar que això de posar noms sembla un esport nacional). S'ha guanyat, i de tros, el títol DESCOBERTA 2010. Aquest bar té uns plats d'esmorzar, uns gofres (aquí "waffel") i uns gelats casolans que són per posar-se a ballar la rumba. El local és també tota una institució i si hi aneu ho entendreu. A mi personalment m'encanta el sofà que han col·locat davant la tassa del vàter; per si mentrestant vols anar xerrant... Només té un divertit inconvenient: Venen absolutament tot el seu mobiliari, o sigui que a mig esmorzar et pots trobar que vinguin a buscar la taula on estàs menjant. Està al número 44 de la Oderberger.

Si veniu amb peques, us preguntareu per què tots els bars del món no tenen una sorrera com aquesta a tocar amb les taules. Hi ha el perill que t'emocionis tant pel fet de poder estar esmorzant tranquil·lament amb la teva parella, que acabis marxant sense els peques pels quals estic fent aquesta entrada en vermell :) 


Més info: Trobareu el bar en altres ciutats alemanyes. A Berlín mateix n'acaben d'obrir un altre a pocs metres, el Glücklich am Park ("Feliç al parc") a la Kastanien Allee.











2. Passejar-se abans de les 12 pel Mauerpark, al cap de munt de la Oderberger. Dic abans de les 12 per si no us agrada ensardinar-vos i per si aneu amb nens petits. De totes maneres, no deixa de tenir el seu encant passar-s'hi tot el dia i perdre's entre les seves mil-i-una parades de mil-i-un objectes d'ara, d'abans i de sempre. La descoberta de la visita d'avui ha estat STORMandURGE ,  una noia que es dissenya i es fa la seva roba (i he pensat en les Lolita's de Vic!) i els Rupert's Kitchen Orchestra , un grup berlinès de funk en el millor nivell de la música que cobreix permanentment l'ambient del mercat. Aquí en teniu una mostra, uns tios que són capaços de fer ballar a desenes de persones un diumenge a les 12 del migdia bé es mereixen que hi feu una ullada:)










3. Parada al millor cafè de Berlín (diu tothom), el Bonanza, o a la millor geladeria de la ciutat (dic jo): N'afegiré el nom quan ho recordi, però està just a l'altra banda del costat del Bonanza, una mica abans si veniu del Mauerpark, és molt petita i tenen un gelat d'una bola (ein Kugel) per 0,80 euros. De fet, aquest carrer, l'Oderbergerstrasse, us l'heu d'estudiar detingudament de cap a cap, no us el perdeu.


4. Apalancada relax al parc Volkspark am Weinberg, just darrera la Kastanienallee, un altre carrer que us heu d'apuntar a l'agenda i per on podeu aprofitar per fer-hi una bona passejada. 
Jo avui he seguit els consells d'en Cult i, després de comprar uns dürums que fan boníssims a la cantonada de la Weinbergsweg amb Brunnenstrasse, ens hem anat a estirar a aquest parc que té llac i zona de jocs infantils inclosa. El clima dolç de parelles, famílies, grups d'amics i solitaris amb ipod-llibre-paper-i-boli m'ha inspirat el títol d'aquesta entrada, per segons després fer-me pensar en la primera escena de El Incidente. Sí. La meva ment té aquestes coses.



5. Final magistral al Fleischmöbel, un bar en un edifici de l'antic est sense reformar. També a l'Oderbergerstrasse, n. 2. Aquest ÉS el bar per un diumenge tarda-vespre, molts locals s'hi troben en sortir de treballar.




6. Final magistral pels més petits: El parc de la Wasserturm de Prenzlauer Berg, cantonada Knaackstrasse i Belforterstrasse. D'aquí en faré més endavant una entrada detallada.

7. Cervesa amb patates a la cuina de casa mentre preparo el sopar. Sopar. Escriure el blog. Dormir. Intentar ara no somniar amb El Incidente.