divendres, 21 d’agost del 2009

Potinejar aigua



He descobert la meva passió per sortidors, fonts i rierols. Fins ara m'agradava molt anar a la piscina amb en Lluc, però des de que he anat descobrint aquests espais de joc passats per aigua que ja no hi penso en les piscines.
Repartits per la ciutat trobareu fonts-sortidor (fan un tap allà per on s'escola l'aigua i així es forma una petita bassa), fonts-laberint amb bomba d'aigua envoltades de sorreres i rierols enmig de verds que inviten a passar-hi tot el dia. Potser quan ets més gran gaudeixes nedant i saltant a l'aigua en plan bomba, però quan tens menys de 5 anys el que més t'agrada de l'aigua és "potinejar-la" i si ho pots fer sol i al teu aire, millor. M'encanta veure en Lluc corrent per l'aigua rient com un boig i entrar i sortir esporàdicament del seu joc segons ell em reclama o segons jo tinc ganes de llançar-me a riure i jugar com ell. Ahir vaig acabar amb la faldilla ben xopa però molt feliç. Aquest estiu m'està recordant a cada minut com eren els meus estiu de petita. I m'encanta.
Si veniu a la ciutat a l'estiu i enganxeu dies de calor amb nens, us recomano molt aquests llocs per passar unes bones hores remullats. No oblideu portar beure i menjar per fer un petit picnic, l'experiència serà rodona i, a més, gratis!!

RIEROL DEL VOLKSPARK FRIEDRICHSHAIN

L'espai és fantàstic i hi podeu passar el dia. Com he comentat en posts anteriors aquest parc és un dels pulmons de la ciutat i té parcs infantils dignes de ser jugats, altres fonts-sortidor, llac amb ànecs (just al costat del rierol) i cafeteries i bars com el Schönbrunn on el cap de setmana ara em comenten que fan bons esmorzars i que queda just davant el riu.



BOXHAGENER PLATZ

Aquí hi ha font de jocs amb sorra i una placeta amb sortidors on estanquen l'aigua. També parc infantil pels més menuts i a tocar del Macondo. Ja us en parlava el 19 d'agost. Fa un parell de dies va ser aquí on vaig acabar ben xopa!







FORCKENBECKPLATZ

Sortidors elefant enormes :-)
Aprofiteu i aneu també al parc infantil de la Schreiner Strasse. El drac de dimensions gegantines us farà buscar qualsevol excusa per enfilar-vos-hi. Per l'hivern té una pendent per baixar en trineu. És relativament nou i queda en el que en diuen baulücken, "buits en la construcció", solars que dits així en alemany agafen un altre context, ja que molts van ser causats per bombardejos a la guerra (per això molts són a les cantonades, ja que era en aquests punts on s'agafava el control d'un carrer - gràcies Maria per tota la info!).
Al costat del parc hi ha un bar, el Kasiske, on us deixaran endur-vos el got (caldrà deixar un pfand, "fiança", de 2 euros). A més és baratíssim, aigua amb gas a un euro pelat, i amb un estil punk decadent que recomano no perdre's.
Aquesta zona i els locals que l'habiten us donaran una idea clara de què vol dir est i notareu la diferència entre aquesta banda de la Frankfurter Allee i l'altre cantó a la Boxhagener, on la paraula "est" s'ha convertit en "alternatiu".

I SI MALGRAT TOT VOLEU ANAR A LA PISCINA

Podeu anar a les piscines municipals exclusivament per infants de la Oranienburgerstrasse 78. Es coneixen com Kinderbad Monbijou i estan al parc d'idèntic nom en ple centre (barri Mitte), fet que us permet complementar el dia passejant per l'illa dels museus, el Hackescher Markt i un llarg etcètera.