dissabte, 1 d’agost del 2009

No more Lonely (Planet)

A mig hivern, quan això d'instal·lar-me aquest estiu a Berlín era encara un desig que em quedava lluny, em vaig comprar la guia Lonely Planet de la ciutat com a premi de consolació i també per dur a terme un projecte que encara tinc en intermitent. Aquests dies hi he anat fent ullades i de tant en tant li he fet cas. Està bé, correcte. Almenys t'indica quins carrers tenen concentració de punts interessants. El curiós, però, és que normalment trobo més interessant allò que hi ha just al costat del que m'indicava la guia. Les ressenyes es queden sovint en la superficialitat, tot i que si ja tens per costum anar pel món mirant marges i forats estàs força salvat. De fet, seguir les seves indicacions m'ha permès passejar-me i perdre'm per recorreguts que sí valen la pena. És el que em va passar el dia que vaig decidir anar a Berlinomat, una botiga d'objectes i moda "de disseny" berlinesa, que no deixa de ser en molts casos una enredada com una casa... Un cop entrada i sortida en poc més de 5 minuts, vaig començar una ruta en bicicleta que si teniu un parell d'horetes us agradarà fer. Citaré simplement una relació de carrers que podeu seguir fàcilment amb un mapa. Alguns us sonaran perquè ja he parlat d'ells més en concret (a mesura que el blog avança veig que he de començar a endreçar una miqueta, se'm gira feina). Simplement seguiu per aquí o pels costats que us sembli, i deixeu-vos sorprendre:

De Prenzlauer Berg a Friedrichshain en bicicleta: un possible recorregut

*Volkspark Friedrichshain - fantàstic per perdre-s'hi una tarda sencera, un bosc en mig de la ciutat amb parcs infantils molt més que envejables, llac, font... Busqueu les fonts de conte de fades, Märchenbrunne, i el bar-restaurant Schönbrun, que malgrat la seva moderna web encara conserva l'estil i rotulació de la seva vida anterior. Aquest parc es va concebre com a pulmó verd per a la ciutat que queda a l'est del mur. Una simple recerca al Google us donaràs més informació.



*Friedenstrasse - és el carrer que trobareu a mà esquerra si sortiu per la banda del parc que dóna a la font de la foto anterior. Aneu baixant fins trobar-vos amb
*Karl Marx Allee - aquesta avinguda gegant connecta amb Frankfurter Allee, és un passeig fantàstic i gegantí que va a espetegar a la Frankfurter Tor, que ja he citat en entrades anteriors. En l'era comunista es deia Stalinallee i us donarà una idea precisa de les construccions i avingudes d'exhibició militar de l'època.



*Schreinerstrasse - us queda per sobre la Frankfurter Allee, a la vostra esquerra segons la direcció d'aquest recorregut. Aquí hi vaig descobrir el que ara sembla ser un bar però que antigament havia estat una perruqueria que encara conserva la retolació a la paret (es fan permanents!)



... mentre hi anava vaig veure encara un edifici "per reformar", costa imaginar-se quan tots eren així



*Samariterstrasse - queda perpendicular al carrer anterior i enllaça directament de nou amb la Frankfurter Allee. L'ambient punk i a trams decadent que s'hi respira és divertit. Un cop es travessa la Frankfurter, aquest carrer es converteix en la Colbestrasse, la qual ensopega amb la Boxhagener Strasse i acaba espetegant a la Wühlischstrasse, tots ells carrers dels quals ja he parlat anteriorment (recordeu que podeu culminar aquesta passejada amb el capvespre de la Warschauer). Aquí a la Boxhagener Strasse, m'han dit avui que hi ha un mercat dels dissabtes (el dia de mercat per excel·lència a Berlín) que val la pena. Si el visito us ho faré saber.



Una guia sempre és una bona companya, tan si és per seguir-la fidelment com si és per escoltar-la i acabar fent la teva. La cosa aquesta de relacionar-se sol anar així. Tot és trobar aquella que s'adiu més al teu tarannar.