dilluns, 9 d’agost del 2010

Datscha, Gorki i Pasternak


sopa de carn al Datscha

Abans de la caiguda del mur, a Berlín Est s'hi podien trobar forces negocis i empreses russes. Fa uns anys encara se'n veien molts, ara cada cop en sé veure menys. Per sort, els restaurants deixen entreveure aquesta influència i en trobem tres de recomanables repartits entre Prenzlauer Berg i Friedrichshain (tots dos barris de l'antic est). 

Rest. 1

El primer que vaig conèixer, en la meva primera visita a Berlín, va ser el Gorki Park, al carrer Weinbergsweg 25. Aquest bar oferia llavors un espectacular brunch dels diumenges en format buffet que em va fer tenir una foto seva a l'escriptori del meu ordinador durant molt de temps. Dic oferia perquè malhauradament ja no el tenen; tot i així, la cuina segueix sent excel·lent i la vista al carrer amb tranvies continua inspirant-me tant o més que en els seus principis.

Rest. 2

Datscha, a la Gabriel Marx Strasse cantonada amb Wühlischstrasse. Hi vam anar a espetegar fa dos dies sota un gran xàfec i segur que hi tornaré. La seva sopa de carn és capaç de revifar un mort, que diem els catalans, i està boníssima. No tingueu por, demaneu la mida gran i gaudiu del pa d'acompanyament i de les olives flotants. Atenció: Llegeixo ara a la web que ofereixen el buffet dels diumenges que abans oferia el Gorki! No l'he provat, però diria que val la pena arriscar-s'hi.

Rest. 3

L'últim és el Pasternak, que a Berlín no és un lloc on acabes a les tantes de juerga (conya interna per qui hagi anat de juerga a vic) sinó un restaurant a Prenzlauer Berg on no tinc ni idea de si s'hi menja bé perquè no hi he estat mai. Bé, oi? :) Però l'apunto. El tinc com pendent i pertany al mateix grup dels altres dos, i per tant me'n refio. Està a la zona de Kollwitzplatz, al carrer Knaackstrasse 22. Si algú hi arriba abans que jo que m'avisi :)

EL PREU
El preu de la carta d'aquests restaurants "pica" una mica més del que se t'acaba fent habitual a l'econòmica oferta berlinesa. Si esteu acostumats, però, al ritme de preus catalans, el trobareu prou raonable.