diumenge, 24 de juliol del 2011

Lleva't tard, plega d'hora

He pensat que la següent anotació us podria ajudar: els horaris comercials berlinesos (i alemanys o europeus en general) són molt diferents als nostres. Aquí, ni rastre del nostre temps mort etern entre la 1 i les 5 de la tarda. Tampoc cal que us esforceu en llevar-vos d'hora per aprofitar el matí i a les 7 ja podreu seure i donar l'excursió consumista per acabada. És clar que hi ha algunes excepcions com ara els centres comercials i altres criatures globalitzades, alguns supermercats i petits economats, i potser algun altre cas que ara no em ve al cap; però a banda d'això la regla general que us convindrà recordar és la següent:

Moltes botigues obren a partir de les 11 i fins i tot les 12 (i els dilluns o quan els peta potser a les 2).
Tanquen habitualment a les 6 o com a molt a les 7 (però compteu amb les 6).
Els dissabtes tanquen a les 5 (i avui n'he vist una que a quarts de 5 i tot).
Cada botiga, al voltant d'aquests marges orientatius, fa una mica la seva. Els dies festius se'ls marca cadascú (a banda de diumenge; ja sabem que fa molts anys es va marcar com a dia de descans) i en alguns casos els horaris són ben estranys, a la voluntat de les necessitats dels botiguers o botigueres. SI UNA BOTIGA US INTERESSA MOLT CONSULTEU BÉ ELS SEUS HORARIS.



Veieu doncs que l'horari és seguit i de fet sempre he pensat que lliga perfecte amb l'horari de qui està de vacances. I a qui té o treballa en botiga li va perfecte per conciliar feina i vida personal o familiar. Aquesta llibertat per decidir quan obres i quan no i per canviar horaris o adaptar-los segons les teves circumstàncies personals de l'any, el mes o el dia, ho trobo fantàstic. És l'esperit Berlin: fes la teva i deixa que els altres també ho facin.

3 comentaris:

  1. Hola Virginia!!!

    Quina sorpresa que tornis a passejar per Berlin. Just fa un any que junts vàrem passar-hi uns dies fantàstics. Aquests dies no parem de pensar en els racons, la decoració dels bars, parcs, en els menjars vietnamites i els ritmes d'aquesta ciutat.


    esperem que vencis la mandra galopant!


    una abraçada

    ResponElimina
  2. Cult!! tenia pendent escriure-us! El curs va acabar en plan loca academia de policia ;-) i no us vaig poder dir res més. De fet, no me'n vaig ni adonar i ja tornava a ser a berlin i no me n'adonaré i hauré tornat!! Què feu aquest agost? Potser ens toca alguna retrobada per terres catalanes, no? Voleu que us porti alguna cosa de B? muaaaaaaaaaaaaaaa

    ResponElimina
  3. Ja ens vam imaginar que anaves liada ;) aquest agost no anem enlloc, farem petites escapades a muntanya i al mar.
    I tant que ens toca quedar!!!! tant si és a les teves terres o a les nostres.
    Amb les teves entrades al bloc ja ens dones molt de Berlin. :D
    estem en contacte. ptó

    ResponElimina