divendres, 29 de juliol del 2011

El souvenir del KAISER'S



No sé si a vosaltres us passa, però a mi cada vegada em costa més trobar regals originals per fer a la tornada d'un viatge. Ho tenim tot gairebé a tot arreu, els souvenirs típics són ridículs i sovint poc útils, i si a sobre el pressupost que tens és limitat i la gent amb qui t'agradaria tenir un detall es multiplica... doncs el tema comença a no estar fàcil. A Berlín teniu vàries opcions:

1. Anar a la botiga de souvenirs del "homenet del semàfor" (Ampelman), la típica figura que apareix als semàfors històricament de l'est (en parlava aquí). En trobareu una molt aprop del Museu de la DDR, a la Karl-Liebknecht Strasse si no recordo malament. Trobareu des de la típica samarreta fins a gominoles o tot allò que us arribeu (i no) a imaginar. No deixa de ser kitsch, però encara trobo que conserva alguna gràcia.

2. Comprar roba tant d'adults com de nens de marques berlineses. Els articles "made in berlin" són abundants i molt atractius. Faltaria una extensa entrada per parlar-vos-en, però si entreu a la xarxa i investigueu també pels carrers, trobareu coses realment interessants.

3. Remenar per les botigues de museus mítics. A vegades tenen llapissos ben macos amb el nom del museu que han tingut força èxit quan els he regalat. O si voleu fer un bon regal, doncs un bon llibre de fotos de la increïble història d'aquesta ciutat.





4. Ens anem acostant a les meves opcions preferides :) Veureu que la història de la DDR (antiga República Democràtica Alemanya) treu el cap per tots els racons de la ciutat. Des de fa uns anys ha resorgit com un moviment nostàlgic no tant pel que fa a la política, si no més aviat a l'estètica i als productes d'aquella època, els quals en caure el mur van ser aniquilats pràcticament "ipso facto" pel nou règim capitalista. Aquesta nostàlgia ha creat debat entre els que es queixen que els seus referents culturals  de la infantesa van quedar destruïts juntament amb els trossos de mur, i els que diuen que tornar a aquesta nostàlgia pot ser perillòs. Sobre això podríem nosaltres també encetar el debat; ho podem deixar pels comentaris i mentrestant us passo un link d'una botiga que val molt la pena que no us perdeu: Dederon Design. Jo la vaig descobrir fa dos anys i hi trobareu molts els articles que es venien a la DDR i noves versions inspirades en el seu disseny. Per regalar us recomano les bosses de xarxa que es feien servir per anar a comprar els pocs queviures que podien triar.








bossa dederon

5. I ara la meva opció número 1, per això ho deixo pel final. La més econòmica, divertida i original (des del meu punt de vista, és clar -ara veureu que sóc una friki!): ELS SUPERMERCATS KAISER'S! :-)!!! Potser és perquè sóc (ja ho he dit) una freak dels súpers, però trobo que són una mina per fer regals. El Kaiser's és el meu preferit quan vinc a Berlín, és més car que la resta, però hi pots trobar productes d'allò més estranys i exòtics en totes les seccions (una vegada vaig comprar uns sobres per fer galetes de diferents colors pensats perquè ho cuinessin els peques i pocs mesos després els vaig veure a les botigues Imaginarium de Catalunya, la mateixa capsa, la mateixa marca, amb el logotip Imaginarium afegit i el doble de cars!). Ara bé, encara no us he dit la opció número 1 dins l'opció número 1. El hit del "souvenir supermercat" va arribar a ser una bossa de roba amb el logotip del supermercat que no suportaria perdre i que ara ja no fan :( Així doncs, a falta de bossa, bons són els clauers amb moneda pel carro del super!! Com?? Doncs sí, els Kaiser's venen un clauer on hi va penjada una moneda que serveix per tots els carros i tots aquells llocs on al super et demanen que posis una moneda. Aquest any els tenen amb la figura de la torre de la tele i de la torre de l'àngel, dos símbols de Berlín. Valen 0,49 cèntims i cada vegada que en regalo la gent me'n parla durant temps. Per cert, els trobareu ben bé a la caixa a l'hora de pagar. Jo avui n'he comprat uns quants i apa, souvenirs a punt!

el hit dels souvenirs
el kaiser's més punki, el de la Falkensteinstrasse (just a davant hi trobareu un restaurant espanyol que es val una visita! LAS PRIMAS)                                                                                                                                                            
                                                   


4 comentaris:

  1. Hola Eva!
    Tot just estava recordant l'exposició de la Frida Kahlo que vam veure junts l'any passat i he pensat que potser tu tornaves a ser a Berlín... i bingo! Entrades noves! Yuhu!
    Faré servir aquesta metadona per calmar el meu mono de Berlín ;-)
    Que t'ho passis mb!
    Records,
    miquel

    ResponElimina
  2. Hola! Molt bona recomanació, sobretot la botiga de la DDR!
    Sóc uns dies a Berlin, fins el 18 d'agost. Fareu alguna sortida (anar a veure expos, prendre algo, etc.) que em pugui apuntar? Salut!
    Assumpta

    ResponElimina
  3. Hola Assumpta! Aquest any ja hem tornat cap a Catalunya :-( Ara he de seguir penjant informació, però m'he pres seriosament això d'estar de vacances a la platja i no faig res! ;-P Quin greu, m'hagués agradat poder fer la trobada berlinesa!... Et recomano el bar-rest Las Primas, cantonada Falckensteinstrasse amb Wranglersatrasse, a tocar de la Warschauer. Ho porta un noi espanyol i fer una birra allà amb alguna tapeta es posa molt bé després de dies fora de casa! ;-) I el carrer té un ambient que m'encanta... t'hagués portat allà segur! jajajjaja Una abraçada i feliç estada!

    ResponElimina
  4. Hola Virgínia! Està molt bé això d'anar a la platja i no fer res, això són vacances!;-)
    Llàstima, m'hagués agradat conèixe't, qui sap, potser torno, que aquesta ciutat dóna molt de sí. Així seguiré de nou la teva recomanació, que una mica de truita de patates a l'espanyola no estaria gens malament, jejej
    Una abraçada, i gràcies per tot!
    Assumpta

    ResponElimina