divendres, 31 de juliol del 2009

I el Palau de la República ja no hi és

L'última vegada que vaig estar a Berlín, l'any 2005, vaig poder veure per darrera vegada l'històric edifici del Palau de la República. Entre molts d'altres noms, en deien també alguna cosa com el palau del dimoni, pel color del sol sobre la façana de bronze i per tot el món interior que havia allotjat. Ara, el que havia estat el parlament de l'antiga República Democràtica Alemanya, ja no hi és. Malgrat els intents per preservar-lo, una (això sí) impecable esplanada verda amb recorreguts de fusta s'extén davant la catedral de la ciutat i ofereix una vista espectacular del Berlín majestuós i històric. Us recomano anar-hi amb menjar i fer un pícnic sobre la gespa mentre es gaudeix de la vista i es descansa en ple centre. Aquells a qui us agrada visitar cultura i història i sou fans de les grans ciutats pensareu que heu trobat el cel. Perquè de cel, a Berlín, n'hi ha a quilòmetres.





COM ANAR-HI

El més fàcil és agafar qualsevol transport que us porti a Alexanderplatz (Alex) i des d'allà caminar. Heu de baixar per la Karl Liebknechtstrasse que després s'acaba convertint en la famosa avinguda Unter den Linden. Just en el canvi de carrers hi trobareu l'esplanada a mà esquerra. Si teniu un mapa antic encara hi posarà antic Palau de la República. Si el mapa és nou, busqueu una zona verda just davant la catedral. Tota aquesta zona des d'Alex val la pena que la volteu caminant, ja que hi ha molta teca.

4 comentaris:

  1. Quin lloc més guapo per passejar, per cert, els alemanys també són tan poc curosos amb les caques de gos com els ibèrics? ho dic perquè un parc així aquí estaria ple de "regalets" per omplir les vambes de la canalla.
    Salut

    ResponElimina
  2. Doncs no n'havia ni una! Jo m'anava mirant la gespa del rotllo: és de veritat? imagina't! :-) I sí, l'espai és fantàstic :-)

    ResponElimina
  3. Ai quantes coses que em perdo de Berlín... però sobre tot aquest picnic, aquesta esplanada, aquesta truita de patates que intueixo i aquest capvespre tan clar no me l'hagués hagut de perdre!!

    ResponElimina
  4. tenim l'alex a tocar i encara ens queden dies sense febres per fer una escapada amb truita de patates! te'n farem un quilo!!! ;-)!!!!

    ResponElimina