divendres, 6 d’agost del 2010

Formatges de lavanda i alguns mercats

Fins fa uns dies lavanda em sonava a perfum. També em sonava a flor. Fins fa uns dies lavanda i formatge eren dues coses que m'hagués costat unir de forma improvisada; fins que vaig tornar a passejar per Berlín. Com diu la meva estimada eMe de Rita, a la meva cuina sempre hi ha les coses més rares. I és que m'encanta menjar. M'encanta cuinar. I com més estrany millor. O sigui que ja us podeu imaginar com en vaig ser de feliç quan dissabte passat vaig descobrir el formatge de lavanda al mercat de Kollwitzplatz. El mercat  té una versió ecològica els dijous on vaig tornar a trobar el formatge sense problemes i també sense problemes me'l vaig tornar a menjar en un obrir i tancar de boca. Si el voleu provar és fàcil: Acosteu-vos a la parada de formatges del mercat de Kollwitz (podeu provar en altres mercats) i dieu simplement "lavanda" (en alemany és "lavendel"), jo diria que ho pillaran ràpid. El meu germà m'ha dit que l'avisi quan trobi croissants Chanel N. 5. Ho faré. I no patiu que també us avisaré a vosaltres.

les restes del meu Lavendel-Käse


MERCATS A BERLÍN

Això em recorda que us devia un recorregut de mercats. No és un recorregut complet. De fet són els quatre mercats que ara mateix em venen al cap. Aquí els teniu, m'encantaria rebre les vostres suggerències i descobertes!

Kollwitzplatz- "el susodicho". El trobareu a la plaça d'idèntic nom al cor de Prenzlauer Berg. Els dijous en versió ecològica reduïda i els dissabtes en versió chic (paradeta per dinar cava i ostres inclosa - 6 ostres 10 euros). Aprofiteu per visitar tots els carrers que l'envolten. En parlava ja una mica aquí .

Mauerpark - El mercat de visita obligatòria. Diumenges tot el dia. Situat a Prenzlauer Berg, hi arribeu amb l'M10, just on es creua Eberswalderstrasse i Oderbergerstrasse. Aquest últim carrer és també de visita obligada, podeu acabar d'aprofitar el diumenge i baixar-lo fins a Kastanienallee. Ja en faré però una entrada detallada més endavant.

Boxhagener Platz - Tenen mercat dissabtes i diumenges (cult! teníem raó tots dos! jajja). El mercat de dissabte també és per menjar-hi i omplir la nevera (fan un peix a la barbacoa molt bo), mentre que el de diumenge és més un mercat de les puces. El trobareu a la plaça Boxhagener a Friedrichshain, l'M10 també us hi deixa aprop, l'M13, i la parada de metro (U-Bahn) i ferrocarrils (S-Bahn) de la Warschauerstrasse. També molt recomenable anar-hi en bici i acabar d'aprofitar el dia pel barri.

Mercat turc - Dimarts i divendres fins 6 de la tarda aproximadament (a vegades abans). Situat al barri de Kreuzberg, al carrer Maybachufer, vora el canal. En vaig fer una entrada l'estiu passat i val la pena no perdre-se'l, a més d'aprofitar per acabar de donar un vol pel canal, els carrers que l'envolten i els que queden una mica més lluny.


EL BRUNCH DELS DIUMENGES

Els caps de setmana són dies de mercat i els diumenges són dies de Brunch. El "brunch" és una paraula anglesa que uneix breakfast+lunch (com nosaltres unim berenar i sopar, sempre hem estat més nocturns) i que s'ha convertit en l'esport nacional com a casa nostra ho és l'hora del vermut. Després d'una nit de festa, ningú es perd el brunch del diumenge, i alguns locals són famosos per tenir-lo molt bo o oferir fins i tot qualsevol activitat que hagin estat capaços d'imaginar (i a Berlín, d'imaginació en tenen molta). El millor és que es serveixen fins les 2 de la tarda i en alguns llocs fins les 4 o les 6! Solen ser plats esplèndids on t'hi pots trobar des de pa i croissants fins a salmó, amanida de fruites i els clàssics ous passats per aigua. Però si el brunch del diumenge és la cita clàssica, els esmorzars de la resta de dies de la setmana no tenen res a envejar-ne i també els pots demanar a les 4 de la tarda amb el gest més impassible que tinguis dins el teu catàleg expressiu. Frühstück, que en diuen en alemany. A les 4 de la tarda, sí senyor. He dit abans que nosaltres som els noctàmbuls?

MÉS MERCAT

Si algú s'hi vol entretenir aquí hi ha un pdf amb tots els mercats de la ciutat. Diria que cal més d'un any per visitar-los tots. 

No sigueu mandrosos! Molts mercats tenquen la paradeta a les 2, tot i que d'altres estan oberts fins les 6 o, en molts pocs casos, una mica més.