divendres, 31 de juliol del 2009

Est o oest? Mira els semàfors.

* ... i això que vaig escriure fa uns dies em diu en Carles que ha deixat de ser així... a vegades odio el progrés i l'evolució de les coses..* Gràcies Carles, per l'apunt!


I una altra entradeta curta per passar-vos una petita (i pràctica) curiositat. Si quan sou a Berlín voleu saber ràpidament si esteu trepitjant el que antigament es coneixia com est o oest, només cal que mireu els semàfors. Els de la part capitalista i lliure (ja, ja i ja!) són els típics que hem vist tota la vida a la nostra banda capitalista i ja hem dit que lliure. Els de la part comunista i igualitària (ja, ja i ja!) tenen la característica forma d'un homenet petit de perfil amb un barret recte i estètica gris. Aquest homenet, juntament amb l'ós, la porta de Brandenburg i la torre de la tele (Fernsehturm), forma part de la llista top ten d'objectes fetitxistes de la ciutat. A la foto, els homenets de Prenzlauer Berg.

3 comentaris:

  1. Hola Virgínia, sembla que la paraula que et defineix es "Passeig" fas el que d'alguna manera tots acabem fen per aquesta vida, un passeig. He recalat a aquest teu post perquè el que dius ha deixat de ser veritat, com passa amb gairebé totes les veritats. Avui l'homenot del semàfors ho estar envaint tot l'Est i l'Oest sense distincions, el podem trobar a tots el barris, a passat a ser un distintiu de Berlín Coses dels semàfors de Berlín . Una salutació des de un petit carrer a la vora del ex aeroport de Tempelhof.

    ResponElimina
  2. Ei Carles!!! Mil gràcies!!! De veritat que ara els posen a tot arreu??? doncs quina decepció! Ara faré una nota al post. No respectem res ja snif snifff ;-) I gràcies per passejar per aquí! Maybachufer no et deu quedar lluny, oi? Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Carles: em pases el teu blog? no puc entrar al perfil... ;-) Merci!

    ResponElimina